Verstappen verseny közben Alonso és Pérez csatáját nézte, majdnem rá is fázott

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Alonso szerint nem a Pérez elleni előzése volt a futamának a kulcsa, és 5 körrel a befutó előtt még azt hitte, mindent kontrollál.

adottak voltunk, de szerencsére mindent fair módon és tisztelettel egymás iránt csináltunk” – mondta az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján. „De valójában az első rajt utáni előzést tartom a kulcsfontosságúnak. Ott vettem át az első helyet Hamilton ellen, és ha nem sikerül, akkor az egész futam teljesen más lett volna. Nagyon boldog vagyok, hogy elértem a 17. győzelmemet, és hogy az örökranglistán az ötödik helyre kerültem.”

Alonso és Pérez csatája különleges élményt nyújtott nem csak a nézőknek, hanem Max Verstappennek is, aki a futamon győzött, de figyelemmel kísérte a két pilóta küzdelmét. A holland pilóta elárulta, hogy néhány alkalommal csak azért nem hagyta el a pályát, mert figyelte a csatát a kivetítőkön. Mindkét versenyző elismeréssel beszélt egymásról, és összeölelkeztek a verseny után.

Az Alonso és Pérez közötti csata több kemény manővert is tartalmazott, mégis a két versenyző mosolyogva összeölelkezett a verseny után, és mindketten tisztelettel beszéltek a másikról. A párharc során mindkét pilóta mindenüket beleadta a küzdelembe, és Alonso elismeréssel nyilatkozott Pérez hozzáállásáról, mondván, hogy sok versenyző tanulhatna tőlük. A csatában végül Alonso húzta a rövidebbet Pérez ellenében, de mindkét pilóta élvezte a csatát, ami kiszínesítette a Brazil Nagydíjat.

Tovább a cikkhez

Forrás: RallyCafe

Kapcsolódó bejegyzések