A Mercedes sokkoló lépése: Ki akarták tenni Hamiltont a csapatból?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Lewis Hamilton azonban visszavonulás helyett még elkövette karrierje utolsó nagy dobását, és aláírt a Ferrarihoz.

A The-Race.com szerint Lewis Hamilton távozása a Mercedes csapatától és a Ferrarihoz való szerződése mögött az állhat, hogy a Mercedes nem volt hajlandó hosszabb távra köteleződni vele, mint amire a Ferrari igen. A Mercedes csak egy 1+1 éves szerződést ajánlott a hétszeres világbajnoknak, amely lehetővé tette volna számára távozást az első év után. Azóta derült ki, hogy a Ferrari képes volt hosszabb távú megállapodást kötni Hamiltonnal.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megerősítette, hogy koncentrálnak arra, hogy ki ül majd a következő szezonban Hamilton helyére. Nem árulta el, hogy kik közül választhatnak, de egy már bizonyított versenyző leigazolása nem lenne „bátor húzás”. Ezzel együtt Wolff megemlítette, hogy van lehetőségük valami bátrakat tenni.

A feltételezések szerint a Ferrari ifjú tehetsége, az F2-ben induló Andrea Kimi Antonelli lehet az esélyes a Mercedes ülésére Hamilton helyett. Antonelli, aki már letette a névjegyét a szezon előtti teszteken, szárnyalni látszik és hamarosan beléphet a Forma-1-be. Bár Wolff óvatos volt a találgatásokkal kapcsolatban, a spekulációk erősebbé válnak, amíg nincs hivatalos bejelentés és Antonelli továbbra is jól teljesít. A Mercedes döntése hasonló lehet a Red Bull és Max Verstappen szokatlan húzásához.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések