A versenypályán kirobbanó Verstappen sorsfordító hatása: Vajon ki lesz a következő áldozat?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Érdekes felvetéssel állt elő, egy F1-es szakíró, aki szerint az RB-nek érdemes lenne bizonyos formában alkalmaznia Max Verstappent.

A Red Bull Racing szakírói egyetértenek abban, hogy Max Verstappennek érdemes lenne kipróbálnia a testvércsapat szimulátorát. Ez nagyon fontos lehet ahhoz, hogy tisztább képet kapjanak a Red Bull és az AlphaTauri autójáról. A jelenlegi versenyzők között nehéz megállapítani, hogy mennyire jó az autó, és a múltbeli eredmények sem egyértelműek. Verstappen eddigi teljesítménye alapján releváns lenne megismerni a különbséget a két autó között.

Az RB-nek a testvércsapat szimulátorának felhasználásával lehetősége lenne pontosabb képet kapni arról, hogy az AlphaTauri autója mennyivel jobb vagy rosszabb a Red Bullénál. Az évek során vannak olyan eredmények, amelyek azt mutatják, hogy az AlphaTauri pilótái néha jobb eredményeket értek el, mint a Red Bull versenyzői.

A szimulátor használata a technikai szabályzat szerint is megengedett, így Verstappennek semmi akadálya nincs kipróbálni. Ez segítene a csapatvezetésnek abban, hogy meghatározzák, miben kell fejlődnie az autónak, és hogy milyen változtatásokat kell eszközölniük a versenyeken. A testvércsapat szimulátorának használata tehát jó lehetőség lenne a Red Bull Racing számára a fejlődésre és a versenyképesség növelésére.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések