Russell még cumizott, de Hulk sem emlékszik semmire – F1-es pilótákat kérdeztünk Alonso első győzelméről

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Russell még cumizott, de Hulk sem emlékszik semmire – F1-es pilótákat kérdeztünk Alonso első győzelméről

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy Magyarországon nyertem, mert rendkívül tehetséges versenyzők és fantasztikus csapatok voltak jelen. Az első győzelem mindig nagy pillanat, de akkor még nem éreztem ennek teljes súlyát. Most viszont újra végiggondolva, hogy milyen hosszú és sikeres karrieren vagyok túl, rájövök, hogy ez valóban nagy jelentőséggel bírt. Azóta rengeteg tapasztalatot szereztem, és több futamot és bajnokságot nyertem. A Hungaroring mindig fontos hely marad számomra, mert itt indult el a sikeres pályafutásom.” – mondta Alonso.

„A versenyzők közül sokan még gyerekkorukat sem töltötték el, amikor én már Forma-1-es győztes voltam. Ez mutatja, hogy mennyi idő telt el azóta, és mennyire hosszú ideje vagyok már a száguldó cirkuszban. Büszke vagyok arra, hogy része lehetek ennek a fantasztikus sportágnek és hogy ilyen hosszú ideig versenyezhetek a legjobbakkal.”

„Egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyire nehéz megnyerni egy Forma-1-es versenyt vagy bajnokságot, ekkora tapasztalatra pedig csak az idő múlásával jön az ember rá. De az akkori győzelmem mégis nagyon fontos pillanat volt a pályafutásomban, és azóta is sok mindent megváltoztatott az életemben. Nagyon fiatal voltam, mikor ez történt, és nem igazán értettem teljesen a súlyát annak, amit elértünk. De most büszke vagyok a karrieremre és mindarra, amit elértünk.” – tette hozzá Alonso.

„Egyik legemlékezetesebb győzelme volt azóta, hogy 2003-ban megnyerte a Magyar Nagydíjat és így megalapozta a sikeres pályafutását. Azóta rengeteg dolgot elért, és egy igazi ikonná vált a sportágban. Büszke vagyok rá, hogy ilyen hosszú ideig versenybe szállhatok vele, és minden alkalommal egy fantasztikus csatát vívunk a pályán.” – nyilatkozta Kimi Räikkönen, Alonso korábbi versenytársa.

Tovább a cikkhez

Forrás: RallyCafe

Kapcsolódó bejegyzések