Verstappen veszélyben: Rovanperával ismét felcsillanhat Räikkönen és Alonso története

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Toyota kétszeres világbajnoka jövőre hátralép egyet, ami példával szolgálhat Max Verstappen előtt arra, hogy nem ördögtől való tartani egy kis szünetet.

Kalle Rovanperä 23 évesen döntött úgy, hogy jövőre nem indul minden futamon a rali-világbajnokságon. Ez lehet példa Max Verstappennek, aki elégedetlen az F1 sok aspektusával, és inspirálhatja azt, hogy más útra lépjen. Rovanperával kapcsolatban sokakat megdöbbentett, hogy nem teljesít teljes szezont a WRC-ben, és így nem tudja követni Loeb vagy Ogier nyomdokait. Ugyanakkor ez a döntés lehetőséget teremt számára, hogy hosszabb ideig folytathassa a karrierjét.
A döntésének fő oka az, hogy Rovanperä szeretne több időt szentelni más szenvedélyeinek, és 15 éve folyamatosan a ralizással foglalkozik, ami kezd túl sok lenni számára. Verstappen is hasonló helyzetben van, és többször kritizálta már az F1-et, ami miatt nem tudja elképzelni, hogy egy életen át a mezőny tagja legyen. Mindketten érdeklődnek más versenysportok iránt, és nem titkolt céljuk, hogy kipróbálják magukat más kategóriákban is. Bár Verstappen jelenleg még nem mutatja a kiégés jeleit, de nem lehet kizárni, hogy egy idő után változtatni akar.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések