Két legendás pilóta, Neuville és Ogier egymás mellett a WRC egyik legerőszakosabb versenyén – nem hagyhatták ki ezt a mérkőzést! (videó)

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A 2018-as Szardínia Rally ugyan a WRC történelmének nem a legszorosabb versenye volt, Thierry Neuville és Sébastien Ogier csatája így is…

A 2018-as Szardínia Rally történelmének nem a legszorosabb, de emlékezetes versenye volt, ahol Thierry Neuville és Sébastien Ogier remekül összecsaptak. A szezont címvédőként kezdte Ogier, aki az első futamon Montén rögtön győzelemmel indított, ám Neuville válaszolt Svédországban és a Hyundai pilótája megnyerte a havas versenyt, míg Ogier csak a 10. helyen zárt. A szezon harmadik versenyén, Mexikóban ismét Ogier állhatott fel a dobogó tetejére, majd Korzikán megszerezte harmadik győzelmét. Argentínában azonban Ott Tanak bizonyult legyőzhetetlennek, és Portugáliában Neuville ismét győzött. Hat verseny után Neuville vezette a bajnokságot 19 pontos előnnyel Ogier és 47 ponttal Tanak előtt. A Szardínia Rallyn Neuville és Ogier remek csatát vívott, és végül hét tizedmásodperccel Neuville nyert. Azonban a szezon második felében Ogier fordított, és Ausztráliában megnyerte az egyéni világbajnokságot, miután Neuville kiesett a szezonzárón.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések