Az Alonso és Pérez céltudatos csatája: Miért választották különböző taktikákat?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Versenymérnöke igyekezett segíteni a mexikói pilótát, de Alonso olyan jól tette a dolgát, hogy hiába próbálkozott bármivel, jó ideig tehetetlen volt.

Akyban, hogy miért nem követte le Sergio Pérez az Aston Martin autójának mozgását a Fernando Alonso elleni csatában a Brazil Nagydíjon, több tényező is szerepet játszott. Az először is Fernando Alonso zsenialitása volt látható, ahogy az utolsó három kanyarban többféle ívet autózott, figyelve a gumik állapotára és tájékozottan kezelve az energiafelhasználást. Ez megnehezítette Pérez dolgát az előzés szempontjából.
Továbbá a közvetlen előtte autózó autó leszorítóereje és a turbulens levegő is befolyásolta a gumikezelést. Pérez a mérnökével folytatott kommunikáció alapján különböző üzeneteket kapott, próbálkozott a variálással, de soha nem másolta le az Aston Martin mozgását centire pontosan.
Alonso egyrészt a jó kigyorsítás elérése érdekében váltogatta az íveket, másrészt pedig próbált turbulens levegőt küldeni Pérez előre, hogy hátráltassa. Ennek eredményeként körönként több volt az előnye Pérezhez képest, és így nem tudott megfelelően támadni az előzéshez. Az egész taktika több körön át működött, segítve Alonsót abban, hogy megtartsa helyét a versenyen.

Tovább a cikkhez

Forrás: RallyCafe

Kapcsolódó bejegyzések