Pérez veresége: Történelmi mélypont egy bajnok autóban

Pérez veresége: Történelmi mélypont egy bajnok autóban

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Sergio Pérez rossz formája kapcsán megnéztük, hogy a Verstappen által rá mért vereség valójában mekkora a korábbi esetekhez képest.

Sergio Péreznek idén is nehéz idénye van Max Verstappenhez képest a Red Bull csapatában, és a világbajnok autóban valószínűleg nem fogja tudni megfordítani a helyzetet. Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy az ülését veszély fenyegeti, mivel az elvárásokat nehéz lesz teljesíteni. A szerződésében olyan követelmények szerepelnek, melyeket jó eséllyel nem fog teljesíteni, különösen a pontkülönbséget illetően csapattársához képest.

Az is kétséges, hogy Péreznek sikerül-e az első ötben maradnia a nyári szünetig, és csökkentenie a pontkülönbséget Verstappennel, ami jelenleg 137 pont. Pérez jelenlegi formája és az autó teljesítménye alapján nehéz elképzelni, hogyan fogja ezt sikerülni. Ha Pérezt mégis menesztik, sokaknak örömet okozhat, akik szeretnék, ha más kapná meg az ülést, vagy közelebbi csatának lennének tanúi a Red Bull csapatában.

Péreznek az a problémája, hogy nem először fordul elő nála ilyen formahanyatlás, és az idei teljesítménye sem közelíti meg az előző évinek a szintjét. A statisztikai elemzések alapján láthatjuk, hogy Pérez idén rosszabbul teljesít Verstappennel szemben az elmúlt évekhez képest. Ezzel a jelenlegi tendenciával nehéz lesz visszajönni a versenyképességbe.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések