Az F1 történelmének legdrágább autója új gazdát keres

Az F1 történelmének legdrágább autója új gazdát keres

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Mercedes válthat Mercedest minden idők legdrágább F1-es autóinak rangsorának tetején, és nem is akármennyivel dőlhet meg az eddigi csúcs.

Az RM Sotheby’s árverésén lehet új rekord születni minden idők legdrágább Forma–1-es autójának terén, amennyiben a Mercedes legendás versenygépét eladják az előre becsült értékért. Ezen az árverésen 11 autó kerül majd kalapács alá, köztük Juan Manuel Fangio 1954-es Merecdes W196R-je, amely jelenlegi csúcstartó. A legkiemelkedőbb darabok között szerepelnek még egy Ferrari Le Mans-i győztes autója, Craig Breedlove sebességrekord-döntő kocsija, valamint Michael Schumacher 1992-es F1-es autója.

A cég vezetője szerint ezek a járművek nem csak jelentős autók, hanem az autógyűjtés csúcsát jelentik. Az árverés bevételét az Indianapolis Motor Speedway Museum újragondolására és fejlesztésére fordítják, hogy interaktívabb és gazdagabb élményeket nyújtsanak a látogatóknak. Az eladásra kerülő autók különleges történettel és múlttal rendelkeznek, és nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nemes ügyért kerülnek értékesítésre az RM Sotheby’s árverésén. A McLaren legdrágább autóinak sorában Räikkönen egykori autója lett a 3. legdrágább, Hamilton és Senna autói után.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések