Azt hitte már nem lehet rosszabb? Gondolatébresztő történet a csalás és a becsapás áldozatairól

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nehéz volt feldolgoznia, hogy hazai pályán bukta el a vb-címet, amit most utólag akar megszerezni, miután a frusztráció teret engedett az igazságtalanság érzésének.

Felipe Massa, a brazil expilóta írt egy levelet a The Players’ Tribune-ba, amelyben visszaemlékezett teljes F1-es karrierjére, beleértve a 2008-as szezont és a Botrányt is, amelyben állítólag elvették tőle a világbajnoki címet. Massa szerint a hiba nem az Interlagosban történt eredményében volt, hanem a Szingapúri ütközésbotrányban.

A brazil pilóta elmondta, hogy a 2008-as szezonban fej-fej mellett haladt Lewis Hamiltonnal, aki 7 ponttal vezetett előtte. Ahhoz, hogy megszerezze a címet, Massának meg kellett nyernie az utolsó versenyt, és reménykednie kellett abban, hogy Hamilton rosszabb helyezést ér el. Sajnálattal emlékezett vissza a Magyarországi versenyre, ahol a motorja meghibásodott, miközben az első helyen állt.

Massa azt is hozzátette, hogy a Szingapúri ütközésbotrány jelentős szerepet játszott abban, hogy ne legyen ő a világbajnok. Elmondása szerint Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke megszervezte, hogy Nelson Piquet Jr. szándékosan összetöri az autóját, hogy Alonso profitáljon belőle. Ez a hamis baleset vezetett a biztonsági autó bevetéséhez, ami megfosztotta Massát az esélytől a győzelemért.

Összességében Massa elmondta, hogy ezek az események mélyen érintették őt, és hogy az igazságtalanság érzését hordozza magában a mai napig.

Tovább a cikkhez

Forrás: RallyCafe

Kapcsolódó bejegyzések