Az F1 történetében ritkaságszámba menő esemény újra bekövetkezhet az idei évben

Az F1 történetében ritkaságszámba menő esemény újra bekövetkezhet az idei évben
Kép forrása: RallyCafe
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A Red Bull eddig dominál, de ha a folytatásban több olyan versenyt látunk, mint a Miami Nagydíj, változhat a helyzet.

Az Forma–1-es szezonyok ritkán kezdődnek dominancia pályázattal és váratlanul szoros küzdelmek alakulnak ki, mégis 30 éven belül két alkalommal is megtörtént ez. Az idei szezon kezdetén a Red Bull elsöprő fölénye és váratlan autófejlesztések sokakat arra késztetett, hogy Verstappennek már most odaadhassák a világbajnoki címet, de talán ez túlságosan elhamarkodott volt.

Verstappen eddigi teljesítménye hatalmas előnyt biztosított a pontversenyben, mégis Norris és a McLaren reményt sugároz egy izgalmasabb szezonra. A riválisok lehetőségei a fejlesztésekkel szorosabbá tehetik a küzdelmet és az idei vb-címekre való esélyeiket. A McLaren és a Ferrari által mutatott fejlesztések ellentmondanak a hagyományos szezonedző alakulásoknak, ahol a korai dominancia végül bajnoki címet hozott.

Az elmúlt 30 évben voltak olyan szezonok, amikor a szezon eleji dominancia nem vezetett a végső sikerhez, például 2009-ben a Brawn GP esetében vagy Michael Schumacher 1994-es Benettonjaként. Ezek a példák azt mutatják, hogy bárki könnyen megszorongathatja Verstappent és a Red Bullt az idei szezonban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések