A Mercedes problémái olyan súlyosak, hogy még Newey is nehéz helyzetbe kerülne velük

A Mercedes problémái olyan súlyosak, hogy még Newey is nehéz helyzetbe kerülne velük
Kép forrása: RallyCafe
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Toto Wolff szerint még egy varázsló is nehezen tudna segíteni a Mercedesnek, amely folyamatosan ugyanazzal a problémával szembesül.

Adrian Newey távozását követően Toto Wolff úgy véli, még egy varázsló sem lenne képes megoldani a Mercedes jelenlegi problémáit. A csapatfőnök szerint a hátsó gumik túlmelegedése folyamatosan visszatérő gondot jelent számukra. A 2022-es szabályváltozások óta a Mercedes teljesítménye jelentősen csökkent, és mindössze két pole pozíciót és egy futamgyőzelmet szerzett. Wolff szerint a csapat fejlesztése lassú és nem kielégítő, ami miatt folyamatosan veszítenek a versenytársaikkal szemben.

Az elmúlt időszak eredményei alapján Newey lehetséges állomásai között szerepelhet a Ferrari, az Aston Martin, a McLaren és a Mercedes. Sajtóértesülések szerint a Ferrari és a Mercedes már ajánlatot is tett a mérnöklegenda számára, bár utóbbihoz valószínűleg nem fog csatlakozni. A Mercedes jelenlegi helyzetén kesereg Toto Wolff, és kijelenti, hogy még a legnagyobb varázsló sem lenne képes megoldani problémáikat. A Red Bull pilótája, Max Verstappen, a Miami időmérő edzését nyerte meg, míg a Mercedes versenyzői csak a hatodik sorba kvalifikálták magukat a sprintversenyen. George Russell a hetedik, Lewis Hamilton pedig a nyolcadik helyen végzett a normál időmérőn.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések