Az F1 leghálátlanabb feladatát kapta Webber korábbi versenymérnöke

Az F1 leghálátlanabb feladatát kapta Webber korábbi versenymérnöke

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Megerősítette vezető beosztású technikai szakembereinek távozását az új F1-es szezonban küszködő Alpine, s már ki is nevezte helyetteseiket: a technikai igazgatói posztot három ember tölti be mostantól.

Az Alpine csapat vezető beosztású technikai szakembereinek távozásait közleményben megerősítette, és már kijelölte új helyetteseiket: a technikai igazgatói pozíciót három, Enstone-ban régóta dolgozó szakember tölti be. A csapat technikai stábját mostantól Joe Burnell, David Wheater és Ciaron Pilbeam vezetik. Pilbeam korábban Mark Webber versenymérnökeként tevékenykedett a Red Bull csapatánál, majd visszatért a Renault-hoz felelősségteljes pozícióba.

Az Alpine vezetője, Bruno Famin szervezeti változtatásokkal indokolta a döntést, hogy javítsák a csapat teljesítményét az F1-ben. A három technikai igazgató eltérő területekre specializálódott, hogy könnyebb legyen az együttműködés és hatékonyabban juthasson el a gyári fejlesztés a versenypályára. Az Alpine az elmúlt év során több fontos szakembert is elvesztett, így komoly változások történtek a csapat vezetésében és technikai személyzetében, melyek a 2021-es F1-es szezonban is megmutatkoznak.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések