Red Bull Junior Team az ellenfél oldaláról szerződtet

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Red Bull kisebbik alakulatánál a technikai stábban bejelentettek három új személyt, érkezik Alan Permane és Tim Goss is.

Idén is jelentős változások várhatók a Forma-1-es csapatoknál, különösen a Red Bull kisebbik alakulatánál, az AlphaTaurinál. A csapatfőnöki pozíció Franz Tost nyugdíjba vonulásával megüresedett, és Laurent Mekies visszatért a csapathoz, hogy átvegye ezt a szerepet. Emellett a stáb bővülésén is változtatnak, az újonnan csatlakozók között szerepel egy korábbi alpine-os, mclarenes és FIA-s szakember is.

Tim Goss, aki korábban a McLaren-nél dolgozott, a Red Bull-nál a fő technikai tisztviselő (CTO) pozícióját foglalja el. Ez a szerepkör elsősorban a hosszú távú stratégiai műveletek felügyeletét jelenti. Az új sportigazgató, Alan Permane, aki több mint három évtizedet töltött az Alpine-nál és annak elődjeinél, főként a versenyek során fog részt venni, összefogva a különböző részterületek működését. Guillaume Cattelani, egy aerodinamikai szakember, pedig Jody Egginton technikai igazgató helyetteseként csatlakozik a csapathoz.

Bár nem hivatalos még, Simone Resta, aki a Haastól távozik, állítólag csatlakozni fog a Red Bull kisebbik csapatához technikai igazgatóként. A Red Bull korábbi mérnöke, Tim Malyon pedig Steve Nielsen utódja lett az FIA-nál a sportigazgatói pozícióban. Bár kirúgták, a F1 mérnökeként szerzett rengeteg tapasztalattal rendelkezik, ezért várhatóan visszatér a pályára.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések