Leclerc harmadszor pole-ból próbálkozik Monacóban, Verstappen csak a 6. helyen kvalifikált

Leclerc harmadszor pole-ból próbálkozik Monacóban, Verstappen csak a 6. helyen kvalifikált

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Charles Leclerc 2021 és 2022 után szerzett ismét rajtelsőséget a Monacói Nagydíjon, mellőle Oscar Piastri rajtolhat a Senna-festésű McLarennel. Max Verstappen hibázott a Q3-ban, de két nagy név már az első szakaszban elbúcsúzott.

Charles Leclerc ismét rajtelsőséget szerzett a Monacói Nagydíjon 2021 és 2022 után, Oscar Piastri mellett a McLaren Senna-festésű autójával indulhat majd. Max Verstappen hibázott a Q3-ban, de már az első szakaszban két nagy nevet is búcsúztattak a versenytől. Az időjárás száraz maradt az időmérő alatt is, ahol a versenyzőknek egyszerre kellett helyet találniuk és gyorskört futniuk a városi pályán.

A pontos időzítés kulcsfontosságú volt a kvalifikáció során, Leclercnek kezdetben problémái voltak a Ferrarival, végül mégis simán továbbjutott. A McLarenes Norris és a Red Bullos Pérez már az első szakaszban kiesett, míg Norrisnek a sorsdöntő körben sikerült továbbjutnia. A Q2-ben Pierre Gasly és Alexander Albon is először került be idén Q3-ba, Verstappen viszont a hatodik helyen végzett.

Leclerc az első helyen várta a Q3 második fázisát, megdöntve Ayrton Senna rekordját, azonban végül csak 26 ezreddel sikerült megelőznie Piastri-t. Verstappennek jelentős problémái voltak, visszavett a második sorra, ahol Sainz és Norris zárták a sort. Az első tízben Hamilton, Cunoda, Albon és Gasly következnek majd a vasárnapi futamon. Leclerc a Ferrari 250. rajtelsőségét szerezte meg, harmadik alkalommal kapva meg ezt az elismerést hazai pályáján.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések