Az F1 jövőjét meghatározó dilemma: Verstappen elmaradása Hamilton mögött a pályákon

Az F1 jövőjét meghatározó dilemma: Verstappen elmaradása Hamilton mögött a pályákon
Kép forrása: Racingline
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Újabb századosi rangot szerzett a Red Bull, egyidejűleg állítottak be két nagy sikertelenségi rekordot, Verstappen pedig már a pole-király Sennát is veszélyezteti.

A Red Bull csapat újabb századosi rangot ért el és egyszerre állítottak be két nagy sikertelenségi rekordot. Verstappen már a pole-pozíciók királyának, Sennának a rekordját veszélyezteti. A Kínai Nagydíj statisztikai érdekességei között szerepel, hogy a Red Bull elérte a 100. futamgyőzelmét, de rajtelsőségek terén csak Sanghajban érték el a mérföldkövet.

Verstappen lenyűgöző formában szerepelt az időmérőkön, már öt futamra egymás után megszerezte a pole-pozíciót. Ha folytatja ezt a teljesítményt Miamiban és Imolában is, beállíthatja a zsinórban megszerzett rajtelsőségek abszolút rekordját, amit jelenleg Senna tart. Verstappen már 6-nál tart ezen a listán.

Verstappen több rekordot is dönthetett volna az év sportolója szavazáson, de 22-ből 19 győzelemmel nem lett ő az év sportolója. Verstappen először nyerte meg a Kínai Nagydíjat, és győzelmeivel már 26 különböző pályán diadalmaskodott. Nico Hülkenberg rekordokat tart a dobogós hely nélküli futamok terén és a győzelme nélküli futamok számát tekintve is.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések