Az eddigi pályafutása során még sosem bosszantotta ennyire Hamilton valami

Az eddigi pályafutása során még sosem bosszantotta ennyire Hamilton valami

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Soha nem kezdett még olyan rossz formában egy F1-es szezont Lewis Hamilton, mint 2024-ben a Mercedesszel – most elmondta, szerinte mi ennek a fő oka.

Lewis Hamilton szerint az idei, 2024-es F1-es szezonban a Mercedes rossz formájának fő oka a Pirelli gumijainak különösen érzékeny kezelése. Az autó csak egy nagyon apró tartományban teszi lehetővé a megfelelő teljesítményt a gumihőmérséklet szempontjából, amit eddig ilyen szűk mozgástérrel nem tapasztalt karrierje során. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint már látják, miben kell javulniuk, ám még időbe telik mire ezek a változások láthatóvá válnak az autók teljesítményében.
Az idei szezon általános problémája a Pirelli gumijainak nehézsége, amit más csapatok vezetői és versenyzői is megerősítenek. A Williamsnél versenyző Alexander Albon is hangsúlyozza, hogy a gumik munkára foghatóságának nehézsége jelenleg fő kihívást jelent, hiszen még a versenytempó fenntartásához is rendkívül óvatosan kell bánni velük az időmérőtől a futam végéig. A stílusosan fogalmazó sassal egyet kell érteni – a Pirelli gumijainak különleges kezelése valóban megnehezíti a versenyzők dolgát és az autók teljesítményét egyaránt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések