A víz uralma a Le Mans-i éjszakában: beázó autók, Safety Car-tankolás és esős káosz

A víz uralma a Le Mans-i éjszakában: beázó autók, Safety Car-tankolás és esős káosz
Kép forrása: Racingline
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Nem jártak jól azok a szurkolók, akik a Le Mans-i 24 órás verseny éjszakai etapja során nem aludtak egy percet se.

Az esőzések miatt a Le Mans-i 24 órás verseny éjszakai etapja nagyon nehéznek bizonyult, hiszen a safety car mögött töltött idő összesen 4,5 órát tett ki, ami jelentős hátrányt jelentett a versenyzőknek. Emellett a rossz pályaállapot is nehezítette a versenyzők dolgát, akik 7 perces köridőket produkáltak a szokásos 3 perc 30 másodperces köridők helyett.

Néhány csapatnak súlyos problémákkal kellett megküzdenie, mint például a Lamborghinibe beázó Romain Grosjean csapatának. A versenyautók hibái miatt, például az ablaktörlő problémája miatt, a versenyzőknek kénytelenek voltak kockázatos megoldásokhoz folyamodni, mint a bokszba hajtás és a pilótacsere.

A verseny során a Toyota autók bizonyultak a legsikeresebbnek, a 8-as Toyota vezeti a hypercar kategóriát a 8-as és 6-os Porsche előtt. Az események között olyan balesetek is történtek, mint Kubica vezetésbeli hiba, ami az élen álló Rossi vezetéséhez vezető balesethez vezetett. A folyamatos nehézségek és kihívások ellenére a versenyzők és a csapatok kitartóan küzdöttek a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések