Szokatlan húzás: szezon közben érkezik a gyártók bajnoksága

Szokatlan húzás: szezon közben érkezik a gyártók bajnoksága
Kép forrása: Racingline
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Kapkodós döntésnek tűnik, hogy a Formula E a 16 futamból álló szezon negyedik versenye előtt jelentette be egy új pontverseny létrehozását, amelybe az eddig elért eredményeket is beleszámítják.

A Formula E-ként ismert elektromos autóversenysorozat meglepő lépése volt, hogy a szezon 4. futama előtt bejelentette az új pontversenyt, ami az eddigi eredményeket is figyelembe veszi. Az FE sorozatban a bajnoki cím mellett a csapatok is versenyeznek, mégis kizárt, hogy konstruktőri bajnokságról beszéljünk, mivel az autók egységesek. A hajtásláncok fejlesztését viszont a gyártók végzik.

Az egyre kevesebb motorgyártó miatt egyre inkább előfordulnak olyan helyzetek, mint amikor egy ügyfélcsapat megelőzi a gyári csapatot. Az idei szezontól kezdve három bajnoki címet osztanak ki az FE-ben: a versenyzők, a csapatok és a gyártók számára külön-külön. A gyártók bajnokságában azonban már most a Jaguar vezet.

Az újítás nagy támogatottságot kapott és már várják az FE paddockjában. Az Andretti csapatvezetője szerint ez már régóta várt változás volt. A Jaguar vezetőinek különösen tetszik az új pontrendszer, mert ha tavaly is létezett volna, akkor ők lettek volna a győztesek.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések