A Hondától izgatottan váró Alonso: az életét versenyzés nélkül nem tudja elképzelni

A Hondától izgatottan váró Alonso: az életét versenyzés nélkül nem tudja elképzelni

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Fernando Alonso elmondta, ha 45. életévéhez közeledve már romlani érzi képességeit, közölni fogja ezt az Aston Martinnal.

Fernando Alonso részletesen ecsetelte az Aston Martinnál történő szerződéshosszabbításának okait, miszerint 45. életévének közeledtével is figyelni fog képességeire és ha szükséges, a csapattal meg fogja osztani ezt. A spanyol pilóta erősítette meg, hogy egyelőre nincs szó visszavonulásról, és nem is szándékozik rövid távon befejezni a versenyzést.

Alonso kifejtette, hogy más csapatokkal is voltak spekulációk, ám az Aston Martin volt számára logikus választás, és a legtöbb támogatást és akaratot ebben a csapatban érezte. A pilóta kiemelte, hogy a jövőbeli új szabályrendszer miatt izgalmas projektnek tartotta az Astonnál folytatást, különösen a Honda bejövetelével.

A 50 évesen még biztosan rajthoz álló Alonso hosszú távú összetartozásról is beszélt a csapattal, hangoztatva, hogy nemcsak pár évre, hanem életre szóló projektnek tekinti ezt a szerződést. A tapasztalt versenyző arról is beszélt, hogy a versenyzés után is tervezi maradni a csapattal, és hasznosítani hosszú évek autósportos tapasztalatait az Aston Martinnél. A Forma-1-től való távozás után is aktív szerepet és segítséget kíván nyújtani a csapatnak, mindezt évtizedekes tapasztalatával ötvözve.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések