Viñales a KTM csapatban – Vajon ő lesz Acosta következő utódja?

Viñales a KTM csapatban – Vajon ő lesz Acosta következő utódja?
Kép forrása: P1race
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Sajtóértesülések alapján Maverick Viñales elhagyja az Apriliát, és jövőre már a KTM szatellitcsapatának, a GasGasnak a versenyzője lesz.

A sajtóértesülések szerint Maverick Viñales elhagyja az Aprilia csapatát a szezon végén, és a KTM-hez igazol. Úgy tűnik, Viñales a GasGas, azaz a KTM szatellitcsapatának pilótája lesz. A friss hírek szerint Aleix Espargaró mellett Viñales is távozhat az Aprilia gyári csapatától. Menedzsere szerint Viñales már jelezte az Aprilia felé, hogy a jövőben nem számíthatnak rá.

Az Autosport szerint Viñales a KTM-hez tart, így lehet, hogy a GasGas csapatban versenyez majd. Pedro Acosta távozása után Viñales lehet az új erősítés. A Tech3 csapat jövőre teljesen megegyező RC16 motorkerékpárokkal indul a versenyeken, így Viñales a legkorszerűbb technikával küzdhet majd. A 29 éves versenyző csapattársa valószínűleg Enea Bastianini lesz, aki a Ducati gyári csapatából érkezhet.

Viñales az Amerikai Nagydíjon történelmet írt, és ha a KTM-hez igazol, tovább növelheti futamgyőzelmeinek számát. A háttérben az állhat, hogy Viñales úgy hihette, ő lesz az Aprilia főversenyzője, de végül Jorge Martínt igazolták le mellé. Az Aprilia vezetése valószínűleg olasz pilótát szeretne Viñales helyére, esetleg Fabio Di Giannantonio vagy Marco Bezzecchi lehet a jelölt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések