A MotoGP izgalmasabb lesz az erőforrások méretének csökkentése miatt – Itt az okok!

A MotoGP izgalmasabb lesz az erőforrások méretének csökkentése miatt – Itt az okok!

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A MotoGP technológiai igazgatója elmagyarázta, hogy miért nem fog problémát okozni a motorblokkok térfogatának tervezett csökkentése.

A MotoGP technológiai igazgatója, Corrado Cecchinelli részletekbe menően elmagyarázta, hogy miért nem okoz majd hasonló problémákat a motorblokk térfogatának 2027-re tervezett csökkentése, mint ahogy az 2007-ben történt. A tervezett változtatások célja a biztonság növelése és a sebesség csökkentése a MotoGP-ben. Emellett a költségek csökkentése is fontos szempont volt a döntéshozók számára.

A 2007-es 800 köbcentis motorblokkok bevezetése után sokan panaszkodtak, mert szerintük ezek csökkentették az izgalmakat a versenyeken. Valentino Rossi például azt mondta, hogy a 800 köbcentis motorok rosszabbak voltak a korábbiaknál. Cecchinelli azt mondja, hogy most már más megközelítéssel dolgoznak, és a tervezett változtatások a megbízhatóságot erősítik. A tervezett 850 köbcentis motorblokkok könnyebben vezethetők és talán még megbízhatóbbak lesznek, mint a jelenlegi változatok.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések