Martín visszavág az egyik legrosszabb pályáján, vagy élesedik a vb-harc? – Hétvégi menetrend és izgalmas fordulatok

Martín visszavág az egyik legrosszabb pályáján, vagy élesedik a vb-harc? – Hétvégi menetrend és izgalmas fordulatok
Kép forrása: P1race
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Továbbra is Jorge Martín vezeti a MotoGP tabelláját a Francia Nagydíj előtt, de a spanyol versenyzőnek vissza kell szereznie a lendületet.

A MotoGP idei szezonja a Francia Nagydíjjal folytatódik, ahol a pályát jól ismerő Jorge Martín és Francesco Bagnaia sem rendelkeznek jó statisztikával, míg Marc Márquez például sikeresen szerepelt korábban. Érdekes kérdés, hogy a gyártók közötti erősorrend az Austinban vagy a Jerezben látottakra fog inkább hasonlítani. A versenysorozat ötödik fordulójával folytatódik a MotoGP, ahol Le Mans-ban versenyez majd a mezőny a híres Bugatti-aszfalton.

A Le Mans-i pályát Páristól 200 km-re délnyugatra találhatjuk, és ide 1965-ben adták át. Jorge Lorenzo a pálya legsikeresebb pilótája, aki hatszor győzött itt, ebből ötször a MotoGP-ben. A jelenlegi mezőnyben Marc Márquez négy győzelemnél jár ezen a pályán, amely 4185 méter hosszú és 13 méter széles, kilenc jobb- és öt balkanyarral. A pálya rekordjait a közelmúltban állították fel, Francesco Bagnaia tartja az abszolút körrekordot.

A bajnoki táblázatot jelenleg Jorge Martín vezeti, bár a Spanyol Nagydíjon elveszítette előnyét, így lehetősége nyílik másoknak is az élre törni. Fontos lesz figyelni, hogyan teljesít a Pramac versenyzője a hétvégén, hiszen tavaly már sikerült megnyernie a sprintversenyt.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések