Kezdődnek a gondok: aggódnak a csapatoknál, hogy nem tudnak eljutni Indiába – P1race.hu

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Kezdődnek a gondok: aggódnak a csapatoknál, hogy nem tudnak eljutni Indiába – P1race.hu

Az Indiai Nagydíj előtt komoly vízumproblémák merültek fel a gyorsaságimotoros-vb szervezői és csapatok között. Több csapattulajdonos és csapattagok nem kapták meg időben a beutazási engedélyüket, így nem tudtak elutazni az eseményre. A helyzet olyan súlyossá vált, hogy a Dorna, a MotoGP jogtulajdonosa is elismerte, hogy komoly gondok vannak ezen a területen. A bürokrácia, vámkorlátozások, adóhatóságok és magas árak mellett a pályán is vannak potenciális problémák.
Eddig más motorsport sorozatok is csak nehézségekkel küszködtek az Indiai Nagydíj helyszínével, a Buddh International Circuit-tel. Európától távol eső helyszín miatt már a hét elején el kellett volna utazniuk a csapatoknak, de a vízumproblémák miatt nem sikerült. Több csapat képviselője panaszkodott arról, hogy alkalmazottaik nem kapták meg időben a vízumokat. A Dorna szerint az indiai vízumügynökség rendkívül nehézkesen dolgozik, kézzel kell kiadniuk minden vízumot.
A helyzet tehát komoly és még sok munka vár a szervezőkre, hogy a tervezett kétezer fős személyi állomány megkaphassa a vízumot és elutazhasson az Indiai Nagydíjra.

Tovább a cikkhez

Forrás: P1race

Kapcsolódó bejegyzések