Véget ért a Pramac és a Ducati együttműködése: újra szatellit csapata lesz a Yamahának

Véget ért a Pramac és a Ducati együttműködése: újra szatellit csapata lesz a Yamahának

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bejelentették, hogy az idei év végén megszűnik a Ducati és a Pramac közötti együttműködés, mivel utóbbi jövőre már a Yamaha ügyfele lesz.

A Pramac csapat bejelentette, hogy a Ducati helyett jövőre Yamahával versenyeznek a MotoGP-ben „második gyári csapatként”. A változás hosszú távú, hét éves szerződést írtak alá. 2025-től a Pramac teljesen a Yamaha gépeivel fog versenyezni, kiváltva a Ducati motorkínálatát. A Pramac menedzsmentje aktívan kereste egy új szatellitcsapat megalakítását, ami a Yamaha csapatához való csatlakozást jelentette.

A Pramac csapat 2002 óta jelen van a MotoGP-ben, és többször is felálltak a dobogóra. 2021-ben Jorge Martín révén elértek az első győzelemhez, a tavalyi évszakban pedig öt diadalra vihették fel a csapat nevét. Martín jelenleg a versenyzők összetett pontversenyében vezet. A Yamahára váltás elsőre meglepő lehet, de az olasz gyártó a költségek csökkentését tűzte ki célul. A Pramac nagy lehetőséget lát az új együttműködésben, amely pénzügyileg is vonzó ajánlatokat kínálhat. A közös munka bejelentése hamarosan várható.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések