A Pramac főnök fontos kijelentése: Hatással lehet Marc Márquez jövőjére

A Pramac főnök fontos kijelentése: Hatással lehet Marc Márquez jövőjére

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Gino Borsoi elárulta, a Pramac jövőre is marad a Ducati partnere, és továbbra is gyári motorokat fog használni.

A Pramac csapatfőnöke, Gino Borsoi erősítette meg, hogy jövőre továbbra is a Ducati gyári motorjait fogják használni, ezáltal nem váltanak Yamahára. A pozícióra Marc Márquez esetleges távozása hozhat változást, ha nem kapja meg a gyári csapat ülését 2025-re. A MotoGP rajongókat leginkább az izgatja, hogy Enea Bastianini, Jorge Martín vagy Marc Márquez kapja meg a gyári Ducati ülését a következő szezonban.

Borsoi pénteken bejelentette, hogy nem lesz változás, maradnak a gyári Ducatik, ami befolyásoló tényező lehet a pilótapiac alakulásában. Ebben az évben továbbra is nyolc gyári motor lesz jelen a mezőnyben, míg a Yamaha lehet, hogy lemarad a saját szatellitcsapatának hiánya miatt. Marc Márquez jövője is kérdéses lehet, ha a Pramac marad a Ducatinál, mivel ő nem tartotta opciónak a csapathoz való csatlakozást.

A Pramac 2025-ös felállása lehet, hogy Martín távozásával és Aldeguer érkezésével változni fog. A Moto2-ből érkező Fermín Aldeguer valószínűleg Martín helyét veszi majd át, de a másik hely még kérdőjeles lehet. Franco Morbidellinek javulnia kell, ha megtartaná az ülését, és jelenleg nincs konkrét utódjelölt a másik ülésre.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések