Yamaha vétózza Álex Márquez leigazolását a sepangi botrány miatt: Márquez ostorcsapása

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Álex Márquez 2019-ben kapott egy ajánlatot a Petronas SRT-től, azonban a Yamaha megakadályozta, hogy szerződtessék a spanyol pilótát.

A Petronas SRT csapat jelentős figyelmet irányított Álex Márquez felé a 2019-es szezon közepén, amikor ajánlatot tettek a Moto2-ben való még egyéves maradásra, majd a MotoGP-be való átmenetre. A csapatfőnök kifejezetten szerette volna Márquezt csapatukban látni.

Azonban a Yamaha, amely a motorkerékpárokat szállította a Petronas SRT csapatnak, megakadályozta a szerződés megkötését. A Yamaha képviselője kijelentette, hogy „Egyetlen Márquez sem fog a Yamahához jönni”. Ez a döntés a 2015-ös gyengébb viszony miatt hozott, amikor a Yamaha csapatában dolgozó Jorge Lorenzo ellen harcoltak.

Ez a helyzet bosszantotta a Petronas SRT csapatfőnökét, aki nem értette, miért nem fogadja el a Yamaha Álex Márquezt, hiszen az ő csapatáról volt szó. Azonban az eset személyessé vált a Yamahának, és nem engedték meg, hogy bármelyik Márquez családtag csatlakozzon hozzájuk.

Ez az információ Razlan Razali, a Petronas SRT csapat egykori csapatfőnöke által megerősített dokumentumfilmben került nyilvánosságra.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések