Ducati sportigazgatója személyesen ellenőrizte a tüske maradását Marc Márquez és Bagnaiában

Ducati sportigazgatója személyesen ellenőrizte a tüske maradását Marc Márquez és Bagnaiában
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Mauro Grassilli elárulta, Marc Márqueznek és Francesco Bagnaiának is küldött egy-egy üzenetet a portimãói ütközésük után.

Mauro Grassilli, a Ducati sportigazgatója, figyelemmel kísérte Marc Márquez és Francesco Bagnaiával folytatott kommunikációját a portimãói ütközésük után, és megnyugtató válaszokat kapott mindkettőjüktől a konfliktus rendezettségéről. Az első ütközés már a második fordulóban bekövetkezett az élmezőny két versenyzője között, majd a Portugál Nagydíj hajrájában újabb incidens történt Márquez és Bagnaia között. A versenybalesetnek minősített ütközésben a sportfelügyelők nem találtak egyértelműen felelőst, a visszajátszások sem egyeztettek az eset körülményeiben.

A Ducati vezetése szeretné elkerülni a versenyzők közötti feszültség növekedését, ezért pozitív válaszokat kapva mindkét versenyzőtől próbálnak megfelelő lépéseket tenni a helyzet kezelésére. Grassilli elmondta, hogy mindkét pilóta elfogadta a döntést, de egy kicsit mégis mutogattak egymásra. Az Amerikai Nagydíj hétvégéje sem hozott számukra elégedő eredményt, mindkettejük számára komoly hátrányt jelentett Jorge Martínnal szemben a bajnoki tabellán. A következő lehetőség Jerezben adódik a javításra, ahol mindketten már többször bizonyítottak.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések