A Mercedes választ talált a mexikói száguldó cirkusz legnagyobb kihívására

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Wolff: a Mercedes megoldotta a mexikói Achilles-sarkát

A következőket lehet elmondani:

– Lewis Hamilton második helyezett lett a második egymást követő hétvégén, mögötte Max Verstappen végzett. A verseny Mexikóban zajlott, és Hamilton a hatodik helyről állt rajthoz.
– George Russell két helyet javítva hatodik helyezést ért el.
– A Mercedes istálló új padlólemezt használt, ami pozitív hatással volt a teljesítményükre az Amerikai Nagydíjon is. A csapat vezetője, Toto Wolff szerint egy motorjavítás is hozzájárult a jó eredményekhez. A motorrészlegük megoldotta a turbóval kapcsolatos problémát, ami a magaslati levegőben jelentkezett, és túlmelegedéshez vezetett.
– Wolff kiemelte, hogy az erőforrás hőmérséklete stabil maradt a futam során, és Hamilton kivonult a szélárnyékból, hogy hűtse a fékeket. A mexikói hétvége megerősítette a csapatot abban, hogy az új padlólemez valóban időnyereséget jelent.
– Azonban a W14-nek továbbra is vannak alapvető problémái, amiket a szezon közbeni fejlesztéssel nem lehet orvosolni. Az autó továbbra is nehéz vezetni, bár gyorsabb, de az alapvető jellemzői még mindig megvannak.
– Toto Wolff rámutatott arra, hogy a csapat eredetileg más koncepcióval tervezte a 2023-as autót, de az időközben történt változtatások hasznosak lesznek a 2024-es előkészületekben és fejlesztésekben.
– A mexikói paddockban vad pletykák keringenek, és sokan nem akarják, hogy ezek valóra váljanak.

Tovább a cikkhez

Forrás: hu.motorsport

Kapcsolódó bejegyzések