Rövidtávú veszteség a Honda számára: 2024-ben hiányozni fog a Marquez és a fontos szponzor

Kép forrása: hu.motorsport
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Marquezzel együtt fontos szponzort is veszít a Honda: 2024-ben nem is pótolhatják őket

Marc Marquez távozása komoly problémákat okozott a Honda MotoGP csapatának, de úgy tűnik, megtalálták utódját Luca Marini személyében, Valentino Rossi testvérének kivásárlásával. Azonban más szempontból is nehézségeket jelenthet hosszú távon a Honda számára Marquez csapatváltása, mivel kérdéses, hogy milyen szponzorokat tudnak maguknak megszerezni a mezőny egyik legrosszabb motorjával, különösen úgy, hogy nincs olyan kiemelkedő versenyzőjük a jelenlegi formájában.

Az információk szerint a Honda garantáltan elveszíti a Red Bull támogatását 2024-re. Az energiaitalos vállalat kifejezetten a Marc Marquez távozása miatt szakítja meg korábban a szerződését a Hondával, ráadásul a HRC nem köthet szerződést más energiaitalos márkával a 2025-ös szezon előtt egy kitétel miatt.

A Motorsport.com spanyol kiadása szerint két másik spanyol cég is követheti a Red Bull példáját: az Estrella Galicia sörfőzde és a csapat névadó szponzora, a Repsol olajvállalat. Annak ellenére, hogy a Repsol szerződése 2024 végéig köti őket a Hondához, nem egyértelmű, hogy hosszabbítanák-e meg a 30 éves megállapodást a márkával.

A szponzorok elpártolása legkorábban a 2025-ös szezonban érezhető a Hondánál. Az előző évben még 20 millió eurót spórolnak Marquez szerződésének felbontásával, így rövid távon biztosított a csapat pénzügyi helyzete.

Tovább a cikkhez

Forrás: hu.motorsport

Kapcsolódó bejegyzések