A McLaren titkolózott: trükközött az autó első képeivel

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Nem akarta a McLaren, hogy mindent lássunk az autóból, így trükköztek az első képekkel

A McLaren csapat által bemutatott MCL38 autó első képei alapján látszik, hogy továbbfejlesztették az előző év modelljét. A csapat azonban utalást tett arra, hogy radikálisabb lépésekre is készülnek a szezon során. Andrea Stella csapatfőnök közleményében kiemelte, hogy az autóban látható innovációk még nem mind teljesek, és az év során ezekre fognak koncentrálni a fejlesztések során.

Az autó képein látható változások között feltűnő, hogy a padlólemez széle sokat változott az autó oldalán, és ez lehet fontos tényező az aerodinamikában. A képekből kiolvasható különbségek szándékosan megtévesztőek lehetnek a csapat részéről, hogy ne lássuk pontosan, milyen módosítások történtek valójában az autón.

Andrea Stella utalt arra is, hogy vannak olyan területek az autón, amelyekről nem szeretne sokat elárulni a szellemi tulajdon védelme érdekében, és ezek a változtatások csak fokozatosan válnak majd nyilvánvalóvá. A teljes fejlesztések és hibák kiküszöbölése még időbe telik, és a McLaren csak fokozatosan fogja ezeket véghezvinni az autó fejlesztése során.

Ugyanakkor a Mercedes is bemutatta új autóját, és James Allison műszaki igazgató elmondta, hogy mely területeken várnak komoly fejlődést az új modellen. Ezzel párhuzamosan a Ferrari is bemutatta 2024-es F1-es autóját, így a mezőnyben szép lassan összeáll a kép az idei szezonról.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések