Megrovást és pénzbírságot kapott Lewis Hamilton a Katari Nagydíj után

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Megrovást és pénzbírságot kapott Lewis Hamilton a Katari Nagydíj után

Lewis Hamilton a 2023-as Forma-1-es Katari Nagydíj egyik balesetben kiállt a versenyből, miután összeütközött Max Verstappennel és csapattársával, George Russellel az első kanyarban. A baleset következtében Hamilton autója a kavicságyba ragadt, és gyalogosan kellett átkelnie a pályán a bokszutcába. Ennek következtében rövid időre veszélybe került a testi épsége, mivel Russell ebben az időben térhetett vissza a pályára a bokszutcából.

Az FIA büntetéssel sújtotta Hamiltont, mert megsértette a szabályokat, amikor nem várt a sportbírókra, hogy útba igazítsák az autóit. A büntetés egy megrovásból és 50 ezer eurós bírságból állt, aminek a fele csak felfüggesztett volt. Hamilton elfogadta a büntetést és elnézést kért az FIA-tól a hibájáért.

A balesetet a versenybírók versenybalesetként értékelték Russell és Hamilton között, ezért Russell nem kapott további büntetést, bár elismerte a felelősségét. A Ferrari csapat még mindig nem tudja, hogy vasárnap hogyan veszített a Mercedestől, és csak a rajt előtt találta meg a problémát Sainz autójában.

Tovább a cikkhez

Forrás: hu.motorsport

Kapcsolódó bejegyzések