Hamilton megszólalásai egyszerre segítik és hátráltatják a Mercedest a főmérnök szerint

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hamilton megszólalásai egyszerre segítik és hátráltatják a Mercedest a főmérnök szerint

A Mercedes pilótái, Lewis Hamilton és George Russell, nyíltan beszélnek arról, hogy milyen változásokat szeretnének látni a csapat 2024-es autójában, miután a W14-es autóval nehézségekkel küzdöttek és egy egyenetlen szezont zártak. Hamilton kifejezte, hogy a csapatnak a „fennállása legjobb fél évnyi fejlesztésére” van szüksége ahhoz, hogy versenyben maradjon a Red Bull-lal a következő évben. A McLaren fejlesztéseinek tempója szerinte inspiráló példát mutat arra, hogy ez lehetséges. A pilóta úgy véli, hogy a Mercedesnek nem szabad eltávolodnia a Red Bull koncepciójától, amelyet „a jó iránynak” nevezett.

Hamilton a szuzukai verseny után ellátogatott a gyárba, hogy találkozzon a tervezőcsapattal és megbizonyosodjon róla, hogy figyelembe veszik a kért változtatásokat. A Mercedes tervezési vezetője, James Allison, szerint a pilóta visszajelzései segítenek és néha hátráltatják a csapatot. Rámutat, hogy a pilóták gyakran összetévesztik a probléma felismerését a megoldással. A pilóták visszajelzése azonban fontos, mert pontosan megmutatják, hogy miért nem tudnak gyorsabban menni az autóval.

Allison azt mondja, hogy a pilóták visszajelzése segít az autó fejlesztésében, de vannak határok. Az autón lehetnek hiányosságok, amiket a pilótának el kell fogadnia, és a csapatnak kell megoldania. Összességében azonban Hamilton és Russell ugyanazokat a problémákat tapasztalták a W14-gyel kapcsolatban, és ezeket a problémákat ki kell javítaniuk a jövőben. A Mercedes nagyon reméli, hogy megértik, mi hátráltatja őket és hogy képesek lesznek megfelelő irányba haladni a következő szezonig.

Tovább a cikkhez

Forrás: hu.motorsport

Kapcsolódó bejegyzések