A Forma-1-ben Günther Steiner az új trendet látja, amit a futballban tapasztalt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A fociban látott "új trendet" vél felfedezni a Forma-1-ben Günther Steiner

Az elmúlt héten a Haas bejelentette, hogy Gunther Steiner, aki 2016 óta vezeti a csapatot a Forma-1-ben, 2023 után már nem lesz csapatfőnök. Ez a döntés azután született, hogy tavaly utolsók lettek a konstruktőri bajnokságban. Eközben az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack, aki csak 2021 végén csatlakozott a csapathoz, már most a harmadik legtapasztaltabb csapatfőnöknek számít.

A tavalyi téli szezonban számos más csapatnál is történtek változások, például a Ferrari, a McLaren és a Sauber is új csapatfőnökeket nevezett ki. A Williams pedig a Mercedes korábbi főstratégáját, James Vowlest szerződtette. Az Alpine csapatánál pedig Otmar Szafnauer szenvedett a nehéz kezdés miatt, akit 2022 előtt igazoltak le, de tavaly júliusban már menesztették.

A Forma-1 két leghosszabb ideje hivatalban lévő csapatfőnöke jelenleg Christian Horner a Red Bullnál és Toto Wolff a Mercedesnél, ők 2005-ben és 2013-ban vették át a csapatok irányítását. Gunther Steiner szerint a csapatfőnökök gyakori cseréje az eredmények elmaradása miatt történik, de a változások nem mindig vezetnek azonnali javuláshoz. A Forma-1-ben évekre kell tervezni és kitartani a vízió mellett.

Tovább a cikkhez