Wolff terve: Marko célpont az átigazolásra a Red Bulltól

Wolff terve: Marko célpont az átigazolásra a Red Bulltól

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Viccesen ugyan, de erre tett utalást a Mercedes F1-es főnöke, aki „kedvenc ellenségének” nevezte a rivális tanácsadóját. Verstappen leigazolásáról is beszélt.

A Red Bullon belüli belső feszültség és botrány tovább mélyül, mivel a pénteki fejlemények szerint Helmut Markót, az F1-es sportszakmai tanácsadót napokon belül felfüggeszthetik. A 80 éves szakember saját döntésről beszélt az ügyben az ORF-nek adott interjújában. Mindez akár Max Verstappen távozásához is vezethet, amit a holland pilóta is jelezett egy saúd-arábiai kvalifikáció után.

A Mercedes lehet a nyertese az esetleges Red Bull robbanásnak vagy szakadásnak, és akár le is csaphat Verstappenre, aki esetleg a Ferrarihoz igazolhat. Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatvezetője szerint akár Helmut Marko is csatlakozhat a csapathoz, utalva Niki Laudára. Wolff szerint Helmut elvesztése súlyos veszteség lenne a Red Bull és a csapat számára.

Verstappen esetleges leszerződtetése is szóba került az interjúban, de Wolff úgy véli, Max addig marad a Red Bullnál, amíg ott a gyors autó. A holland pilóta apjával való beszélgetéséről szólva Wolff leszögezte, hogy jó kapcsolatot ápol velük, de sportszakmai oldalon nem várható rövid távú változás.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések