Willisits Vilo: Bajnoki címet szerzett és a világdöntőn 8. helyen végzett

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Nemzetközi mezőnyben, cseh és olasz versenysorozatokban indult és szerzett bajnoki címet ifjabb Willisits Vilmos, aki az EasyKart International Grand Finals világdöntőn is sokáig a dobogós helyekért volt harcban.

Ifjabb Willisits Vilmos nagy sikereket ért el a 2023-as szezonban. Elsőként a Moravsky Pohar sorozatban bizonyított a csehországi versenyeken, ahol az EasyKart100 kategóriában indult. Itt többször is dobogóra állhatott, és az utolsó fordulóra már bajnoki címet is biztosított magának a megszerzett győzelmeinek köszönhetően.

Emellett részt vett a Cseh Nyílt Bajnokságon is, ahol szintén kiváló teljesítményt nyújtott. Két versenyhétvégét is megnyert, és a szezon végén a negyedik helyen zárt összetettben. Olaszországban is kétszer indult, és itt is szerezett egy trófeát, egy negyedik helyezést követően.

A szezont végül az EasyKart International Grand Finals rendezvény zárta, ahol a Moravsky Pohar bajnoki címe alapján indult. Itt is remekül szerepelt, a döntőben az első helyre állt fel, majd egy baleset miatt visszaesett, de végül a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

Összességében nagyon sikeres szezont zárt Ifjabb Willisits Vilmos, és bizonyította, hogy kiemelkedő tehetséggel rendelkezik a gokart világában.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések