Verstappen győzött Japánban, Perez remeklésével a második helyen

Verstappen győzött Japánban, Perez remeklésével a második helyen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Kis különbséggel Red Bullok az első sorban az F1-es Japán Nagydíjon, Hamilton Q2-es megvillanása után Norris lett a harmadik, nem váltotta be a reményeket a Ferrari.

Max Verstappen fantasztikus teljesítménnyel vette meg a pole-pozíciót a Japán Nagydíj időmérő edzésén, már az első gyorskörével gyorsabb volt, mint a tavalyi pole-kör. A Q1-ben Fernando Alonso lett a második, három és fél tizeddel lemaradva, míg Sergio Perez és Charles Leclerc csak fél másodpercen belül voltak. Az utolsó másodpercek izgalmas küzdelmet hoztak a továbbjutásért, Andreas Hülkenberg és Esteban Ocon is bekerült az első 15-be, míg Lance Strollnak és másoknak nem sikerült kvalifikálniuk magukat.

A Q2-ben Verstappen és Perez között mindössze egy századmásodpercnyi különbség volt, ahol Norris érte el a harmadik helyet. A két Ferrari ezúttal nem mutatott nagy tempót, míg a Mercedeseknek sikerült a továbbjutás. A Q3-ban Verstappen magabiztos gyors kört futott, és megnyerte a pole-t, míg Perez a második helyen végzett. A McLaren a harmadik rajtkockát szerezte meg a Red Bullok és a Ferrarik előtt.

Verstappen páratlan teljesítménnyel végzett az élen, megnyerve a pole-t és az első sor elérését a Japán Nagydíjra. Pereznek sikerült a második helyet megszereznie, míg Norris a harmadik rajtkockáért küzdött, és végül meg is szerezte azt. Hamilton és Alonso is jó eredményeket értek el Az időmérőn.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések