Az F1 Verstappen győzelmével és a McLaren remek teljesítményével zárta a hétvégét

Az F1 Verstappen győzelmével és a McLaren remek teljesítményével zárta a hétvégét

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Napi hírösszefoglalónkat természetesen az F1-es Spanyol Nagydíj és a futam utózöngéi dominálják – kevesen voltak elégedettek mai teljesítményükkel.

A vasárnapi F1-es Spanyol Nagydíjat Max Verstappen nyerte meg, aki fontosnak tartotta az első körökben bemutatott előzéseket a győzelemhez. Lando Norris is elismerte, hogy a McLaren volt a leggyorsabb autó a versenyen, de mégis úgy érezte, hogy meg kellett volna nyernie a futamot. A McLaren csapatfőnöke szerint a győzelem az első kanyarban elszállt, de büszkék arra, hogy a Red Bull szintjén emlegetik őket.

A Red Bull csapatvezetője megemlítette, hogy minden győzelemért maximális teljesítményt kell nyújtaniuk, és Sergio Perez nyolcadik helye is önbizalmat ad neki. Lewis Hamiltonnak volt pódiuma, de nem volt maximálisan elégedett, és George Russell is rossz taktika miatt veszítette el a harmadik helyet. A két Ferrari versenyzője nehezen boldogult, össze is ütköztek a verseny elején, és mindkettőjüknek volt véleménye erről.

Az Alpine csapatfőnöke az alakulat jó teljesítményének okait keresi, a Haas pedig ellentmondott egykori szponzora, az Uralkali közleményének. Az F2-ben amerikai versenyző győzött, és Juan Manuel Correa ismét dobogóra állhatott, ami nagyszerű eredmény a tragikus balesete után.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések