Az istállófőnök

Az istállófőnök

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Ott folytatta a világbajnok, ahol tavaly abbahagyta: simán nyerte az F1-es idénynyitót. Kettős Red Bull-győzelem, Sainz révén dobogón a Ferrari.

A 2024-es Formula-1-es szezon Bahreini Nagydíján Max Verstappen a pole-pozícióból indult és meg tudta őrizni az első helyet Charles Leclerc előtt. George Russell és Sergio Perez követték a mezőnyt, míg Fernando Alonso mögött a McLaren autói csatáztak. Nico Hülkenberg segítségével Lance Stroll megpördült az első kanyarban, cikázva a mezőny közepén. Verstappen szoros üldözőktől lerázva győzött, míg Leclerc hibákat vétett, Russell és Perez pedig előzött. A második kerékcserék után Perez második helyre lépett Russell előtt, míg Sainz felzárkózott a harmadik helyre.

A kerékcserék után Sainz megelőzte Leclercet, majd Russellt is, és a második helyre küzdötte fel magát. Verstappen nagy előnnyel nyerte meg a futamot, míg a Red Bull kettős győzelmet aratott Perezzel a második helyen. Sainz dobogót szerezve a Ferrari második erőnek bizonyult, míg Leclerc a negyedik helyen végzett. A top 10-ben helyet foglaltak a Mercedesek, McLarenek és Aston Martin pilótái, míg Guanyu Zhou a 11. helyen zárt a Szake-rel. A futamot Verstappen nyerte meg, ez volt pályafutása 55. futamgyőzelme.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések