Verstappen a Kínai Nagydíjon megelőzte Norris-t

Verstappen a Kínai Nagydíjon megelőzte Norris-t
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Öt futam alatt a negyedik győzelmét aratta az F1-es címvédő, a dupla SC-fázis sem zavarta meg. Norris viszont jól járt vele, Perezt megelőzve második a McLaren.

Max Verstappen a 2024-es szezon Kínai Nagydíján szerezte meg idei negyedik győzelmét, amely az ötödik verseny volt a szezonban. A verseny során Verstappen csak a kerékcserék idejére veszítette el vezető pozícióját ideiglenesen, és még a safety car kijövetele sem fenyegette győzelmét. Az előbbi Valtteri Bottas leálló autója és az újraindításkor beküldött safety car miatt nem lett Red Bull kettős győzelem, de Verstappen sikerét nem tudták veszélyeztetni. A Ferrarik nem mutattak jó tempót, Leclerc és Sainz a négyedik-ötödik helyen értek célba. George Russell hatodik lett, megelőzve a háromkiállásos stratégiát alkalmazó Fernando Alonsót.

A futam a Kínai Nagydíjon zajlott, ahol Verstappen a pole-ból rajtolva könnyedén uralta a versenyt. Az élbolyban Alonso és Perez helyezkedtek el, a McLarenek és Ferrarik ideiglenesen piros zászló előtt voltak. A kerékcserék során a McLarenek és a Ferrarik tovább maradtak a pályán, így ideiglenesen ők állták az első két helyet. Az 56 körös verseny során több társulás is történt, többek között Bottas autójának lerobbant motora miatt safety car is be kellett álljon a pályára. Verstappen végül megnyerte a versenyt, míg a pontos sorrend Norris, Leclerc és Perez volt a dobogón.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések