A hétvége fénypontja: Daniel Ricciardo sikeresen fejezte be a versenyt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Perez betlije és Ricciardo extrája nem is állhat élesebb kontrasztban egymással: az egyik fél hátradőlhet, a másikon tovább fokozódik a nyomás. Vélemény.

Sergio Perez és Daniel Ricciardo mindketten nyomás alatt voltak a mexikói hétvége előtt. Perez hónapok óta rossz formában volt, és mentálisan is nehéz időszakot élt meg, de Austinban már látható volt a javulás jele. Azonban a versenyen túlvállalta magát és hatalmas blamával kiesett, ami tovább fokozta az őt érintő kritikákat és kérdéseket a jövőbeni lehetőségeiről.

Ricciardo szintén nyomás alatt volt, mivel az évközi beugrása óta nem sikerült felfognia a ritmust, és az AlphaTauri újonc Liam Lawson is remek teljesítményt nyújtott. Austinban sem sikerült jól a hétvégéje, és Mexikóban sem tudott jobb eredményt elérni. Ezzel szemben Ricciardo jobban teljesített, mint bármelyik AlphaTauri-pilóta az egész szezonban. A második sorból indulva hiba nélkül hozta az eredményt és megmutatta, hogy megbízhatóan tudja hozni az autó képességeit.

Ez pont az, amire a Red Bullnak szüksége van: olyan pilóta, aki magas szinten teljesít és nem hoz hibákat. Ahogy Tsunoda esetében láttuk, egy átgondolatlan manőver meghiúsíthatja a jó eredményeket, azonban Ricciardo bizonyította, hogy képes az optimális vezetést és teljesítményt hozni.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések