Benyó visszatért és Hansen diadalmaskodott az Eb-dobogón

Benyó visszatért és Hansen diadalmaskodott az Eb-dobogón

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Timmy Hansen és Kristoffersson osztozott a WRX győzelmein Belgiumban, az RX1 Európa-bajnokságon pedig három magyar is a hatfős döntőben szerepelt.

A világbajnoki ralikrossz szezon harmadik helyszínén, Mettet-ben Johan Kristoffersson a legtöbb előfutamponttal kezdte a szombati napot, de az elődöntőben Kevin Hansen és Timmy Hansen sorrendben megelőzték. A döntőben Kristoffersson visszavágott és az első győzelmét aratta 2022 október óta, az elektromos és benzines autók küzdelmében. A második helyen Kevin Hansen végzett, vele szemben Kristofferssonnak nincs ok az aggodalomra, hiszen még mindig vezeti a pontversenyt.

A vasárnap folyamán Kristoffersson megnyerte minden futamát, míg Timmy Hansen csak ötödik lett. A pontversenyben Kristoffersson 39 ponttal vezet, Kevin Hansen és Timmy Hansen követi. A magyar versenyzők is jól teljesítettek az Euro RX1-ben, az első helyen végző Mózer Márk és a második helyen záró Benyó Máté kiemelkedtek.

A hétvégét Patrick O’Donovan maximális pontszámmal zárta az Euro RX1-ben, ahol három győzelmet is szerzett. Jurij Belevszkij második helyen zárt, Benyó pedig összetett bronzérmet remélhet. Az RX3 kategóriában Joao Ribeiro egy ponttal megközelítette a vezető Nils Vollandot. Kovács Sámuel és Szabó Krisztián után ezúttal Körmöczi Balázs nem jutott döntőbe.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések