Újra Eb-dobogón Benyó, két év szünet után nyert Hansen

Újra Eb-dobogón Benyó, két év szünet után nyert Hansen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Timmy Hansen és Kristoffersson osztozott a WRX győzelmein Belgiumban, az RX1 Európa-bajnokságon pedig három magyar is a hatfős döntőben szerepelt.

Metzetben Johan Kristoffersson kezdte a szombati napot a legtöbb előfutamponttal, de a döntőben Kevin Hansen sikerrel előzte meg, míg Timmy Hansen a másik ágat nyerte, így a két testvér indult az első két helyről a Peugeotokkal. Kristoffersson a döntőben visszavette a rajtelsőséget és győzött, az elektromos autók harmadszor is legyőzték a belsőégésű motorokat.

Kristoffersson vasárnap mind az hat futamot megnyerte, és ily módon a maximális 30 ponttal gazdagodott, míg Timmy Hansen csak ötödik lett a győzelem után. A pontversenyben Kristoffersson 39 pontos előnnyel vezet, a Hansen testvérek és Veiby követik.

A magyarok remekelték az Euro RX1-ben Belgiumban, ahol Mózer Márk és Benyó Máté jól szerepeltek, Kiss László pedig a döntőbe jutott. Az Európa-bajnoki címet már szinte biztosan behúzó Patrick O’Donovan zsinórban harmadik győzelmét aratta, ahol Benyó Máté bronzérmet vehet szeptemberben.

Az RX3 kategóriában viszont a német és portugál versenyző, Volland és Ribeiro között szoros a küzdelem a pontversenyben. Magyar sikerek ezúttal nem születtek ebben a kategóriában, Kovács Sámuel és Szabó Krisztián után Körmöczi Balázs is lemaradt a döntőről.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések