Újra az ERC-re készül Herczig Norbert

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Újra az ERC-re készül Herczig Norbert

Herczig Norbert és Ferencz Ramón tervezték a 2023-as szezonra több világbajnoki futamra való részvételt, és a WRC2-ben indultak volna, miután a 2018 óta tartó ERC-s szereplésük után úgy döntöttek, hogy feljebb lépnek.
A szezont Horvátországban kezdték áprilisban, ahol egy tesztfutammal hangoltak, majd bemutatkozásként a WRC2 nyolcadik helyét szerezték meg.
Ezt követően következett egy tesztfutam Portugáliában, majd a helyiek világbajnoki versenye május közepén. Sajnos itt nem sikerült jól szerepelniük: szombaton, a kategória 16. helyén állva, a Skoda Fabia Rally2 Evo meghibásodott, így ki kellett állniuk. Vasárnap még visszaálltak a versenybe, hogy kilométereket gyűjtsenek, de az utolsó előtti szakaszon lecsúsztak az útról, felborultak, így véget ért a hétvégéjük.
Azóta nem láthattuk őket versenyautóban, mivel nehézségek merültek fel az időbeosztásuk és a pénzügyi kérdések miatt. Azonban még nem zárják le a versenyévet, és dolgoznak a következő évre, amikor vissza szeretnének térni az Európa-bajnokságra, nagyobb fókuszt helyezve azokra a futamokra, ahol már van tapasztalatuk. Herczig Patrik, Norbert fia, továbbra is részt vesz versenyeken és teszteken, hogy felkészüljön a következő évre.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések