Felülmúlva a várakozásokat: Újonc diadalmaskodott a Dakar első szakaszán

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A nagyágyúk közül csak Carlos Sainz lehet elégedett az első szakasz után, Al-Attiyah, Loeb és Peterhansel sem kezdett jó: a Toyoták viszont parádéztak, és belga újoncuk meg is nyerte a szelektívet.

A Dakar ralin az autósok és kamionosok számára a hétvégi szakasz volt az első valódi próbatétel, ahol ténylegesen mért szelektívet kellett teljesíteniük. Az autós mezőny rajtja azonban csúszott, mert az elsőként induló Lionel Baud elütött egy nézőt, aki kórházba került, és ezért a többiek csak egy órával később indulhattak el.

A legesélyesebbek közül a legtöbben óvatosan kezdték a futamot az autók kategóriájában. Nasser Al-Attiyah, a kétszeres címvédő, például visszafogottan teljesített és végül csak a 22. legjobb időt autózta. Sebastien Loeb is hasonlóan járt, és csak a 20. helyet szerezte meg. Stephane Peterhanselnek is csak átmeneti jobb eredményei voltak, és végül 32 perces hátránnyal zárta az első szelektívet.

A futam győztese egy újonc lett, Guillaume de Mevius, aki először indult Toyota T1-es autóval a Dakaron. A Toyota folyamatosan a leggyorsabb volt alatta, és a hajrában sikerült megszereznie az első abszolút szakaszgyőzelmét. Carlos Sainz a második helyen végzett, míg a harmadik helyet a Toyota gyári pilótája, Giniel de Villiers szerezte meg.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések