Porsche: Megmarad-e az érdeklődés az F1 iránt?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Red Bull-lal való együttműködés kútba esett, de továbbra is vonzó szériának tartja a száguldó cirkuszt a német gyártó – jóllehet, nem a következő néhány évben.

A 2022-es évben az Audi bejelentette, hogy 2026-tól részt vesznek a Formula-1-ben a Sauber gyári partnereként. Ezzel párhuzamosan a Porsche is tárgyalásokba kezdett a Red Bull csapattal a közös motorrészleg létrehozásáról, de ezek a tárgyalások megrekedtek a Porsche túlzott befolyáskeresésének miatt. Végül a Porsche visszalépett az F1-es mezőnyhöz való csatlakozástól, míg a Red Bull a Forddal kötött megállapodást.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a Porsche véglegesen lemondott volna a Formula-1-ről. A Porsche motorsport-értékesítési igazgatója, Michael Dreiser, egy interjúban azt mondta, hogy az autósport mindig fontos része lesz a márkaidentitásuknak, és továbbra is érdekesnek tartják a Formula-1-et. Azonban a közeljövőben nem tervezik újra megfontolni az F1-es beszállást, mivel jelenleg a WEC-ben és az IMSA-ban zajló gyári programjaikra és a Formula-E-ben elért eredményekre összpontosítanak.

2026-tól összesen hat motorgyártó lesz jelen az F1-es rajtrácson: Ferrari, Mercedes, Alpine, Red Bull-Ford, Audi és Honda. 2028-ban pedig a General Motors is csatlakozhat a Cadillac márkával, amennyiben az Andretti csapat zöld jelzést kap a tizenegyedik csapatként való csatlakozásra az F1-től.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések