Az új McLaren veszélybe sodorja a Ferrari hatalmát?

Az új McLaren veszélybe sodorja a Ferrari hatalmát?
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Az első szárnytól és futóműtől kezdve a padlólemezen és a motorborításon át a hátsó övszárnyig minden módosult Miamira a wokingiaknál – de vajon működnek is az újítások?

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella bejelentette, hogy a Miami Nagydíjra érkezik az idei első komolyabb fejlesztési csomag, amely jelentős lesz, de nem olyan mértékben, mint tavaly. Az FIA dokumentumában tíz elemről részletezték, mi változott az autón az előző fordulóhoz képest, főként az aerodinamikát alakították át és javították az autó teljesítményét lassú kanyarokban.

Az autó elején az első szárnylap közepének kialakítása lekerekítettebb lett, módosították az első felfüggesztés geometriáját, és átszabták a padlólemezt, oldaldobozokat, motorborítást. A hűtőnyílások kialakítása megváltozott, a McLaren hűtőrendszerét is át kellett dolgozni. A hátsó szárnynál is változtattak, specifikusan a Miami pályájára tervezve.

A teljes fejlesztési csomagot csak Lando Norris kapta meg a Miami Nagydíjon, míg Piastri csak az első szárnyat és futóművet használja. Ennek oka, hogy össze tudják hasonlítani az új és régi konfigurációt. Két hét múlva már Piastri is a teljes új csomaggal versenyezhet Imolában. Az újítások hatékonyságát az első szabadedzés és a sprintverseny alapján még nehéz értékelni, de vannak biztató jelek.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések