A Steiner megszelidíti a Haastot

A Steiner megszelidíti a Haastot
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Günther Steiner a Haas F1-es csapatának több jogellenes tevékenysége miatt úgy döntött, beperli korábbi munkaadóját.

Günther Steiner hosszú tapasztalattal rendelkezik a motorsportban, és korábban a Haas F1 csapatát vezette csapatfőnökként 2016-tól a 2020-as szezon végéig. Az idei szezonban a csapatfőnöki posztot Ayao Komatsu vette át Gene Haas döntése alapján, aki több mint 20 éve dolgozik az F1-ben különböző pozíciókban.
Steiner továbbra is népszerű a rajongók körében, részben a Drive to Survive sorozatnak köszönhetően, melynek hatására sok Steinerrel kapcsolatos merchandise talált gazdára.
Steiner exmunkaadója, a Haas F1 csapat, szerződésszegéssel, bérszabályozás megsértésével és jogosulatlan képmása felhasználásával vádolja őt, mely miatt perelték be. Állítása szerint a csapat nem fizette ki neki a szerződésében foglalt éves juttatásait, valamint jogtalanul használja a nevét és képmását a továbbra is árusított termékeiken.
Günther Steiner szerint a Haas F1 csapatának nincs joga a munkaviszony megszűnése után továbbra is használni őt név szerint vagy képmása alapján. A bírósági dokumentumok szerint a Haas nem fizetett jogdíjat Steiner nevének, képének és képmásának jogosulatlan felhasználásáért.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések