Kiemelkedő hír: Az F1 technikai igazgatója távozik

Kiemelkedő hír: Az F1 technikai igazgatója távozik

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Értesülések szerint távozik posztjáról Pat Symonds, a Formula-1 vezető technikai igazgatója, miután véglegesítették a 2026-os szabályokat.

Pat Symonds 2017-ben csatlakozott a Formula-1 technikai stábjához, vezetőként részt vett a 2022-ben bevezetett szabályrendszer kidolgozásában, és vállalt szerepet az 2026-ban érkező új autók tervezésében. A Motorsport.com információi szerint Symonds készül elhagyni az F1 technikai csapatát a szabályok véglegesítése után. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a F1 stábtagjait már értesítették a szakember döntéséről.
Symonds, aki 70 éves, lehet, hogy a 2026-os változások után vonul vissza, de a Motorsport.com információi szerint jelenleg kertészkedési szabadságot vesz ki, ami arra utal, hogy később újra dolgozhat a Forma-1-ben. A korábbi Toleman, Benetton, és Renault csapatokban is dolgozó szakember jelentős szerepet játszott Michael Schumacher és Fernando Alonso világbajnoki címekben. A francia istállóval való szakítása után a Virginnél és a Williamsnél is dolgozott, mielőtt a Formula-1 technikai vezetéséhez csatlakozott.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések