Az Alpine ismét Briatoreval? Egyes források szerint a volt csapatfőnök visszatérhet

Az Alpine ismét Briatoreval? Egyes források szerint a volt csapatfőnök visszatérhet

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Olasz lapértesülések szerint a korábban általa irányított enstone-i csapatnál bukkanhat fel újra a szakember. Az Alpine nem kommentálja a pletykákat.

Az olasz Corriere dello Sport lap érdekes pletykáról számolt be, miszerint Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója megkereste Flavio Briatorét, hogy segítsen az Alpine Formula-1-es csapatának. Briatore „speciális felügyelőként” csatlakozhatna a francia istállóhoz a 2024-es szezon javítása érdekében, nem állandó jelenléttel a nagydíjhétvégéken. Emellett Adrian Newey-t is a csapathoz csábítanák, aki a Red Bulltól érkezne.

A Mirror Sport megkereste az Alpine-t a hírek kapcsán, de a csapat nem kommentálta a személyi kérdéseket. Az együttes hangsúlyozta, hogy számos iparági szakértővel áll kapcsolatban a teljesítmény javítása érdekében. Briatore a Enstone-i istállót korábban is vezette, ahol Schumacher és Alonso is világbajnok lett.

Flavio Briatore 2009-ben hagyta el végleg az F1-et a szingapúri Crashgate botrány miatt, de tiltása már visszavonták. Az ő esetét széles körben vitatták az autósportban, de azóta visszatért a pályára, például Fernando Alonso menedzserként. A szakember most ismét szerepet kaphat az Alpine csapatánál a javulás érdekében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések